تبلیغات
دانلود پروژه پایان نامه گزارش کارآموزی - مقاله در مورد کاسنی
 
درباره وبلاگ




مدیر وبلاگ : محمد صادق صادقی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
دانلود پروژه پایان نامه گزارش کارآموزی
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM
سه شنبه 29 دی 1394 :: نویسنده : محمد صادق صادقی

این فایل دارای فرمت word می باشد.

موضوع: مقاله در مورد کاسنی

فهرست مطالب

1- پیشگفتار 1

2- تاریخچه 2

3- گیاهشناسی كانسی 4

4- پراكندگی جغرافیایی 11

5- خواص درمانی 14

6- قرص كار دیوتون 19

7- اسانسها منبعی اقتصادی برای كانسی 21

8- طرح تحقیقاتی كاشت كانسی در زرقان 30

9- مطالعه مرفولوژیكی و فیتوشیمیایی گیاه Tripleuros permumو مقایسه آن با گیاه بابونه Matricaria recutita 40

10- كانسی ویتلوف یك محصول نباتی جدید در آمریكا 53

11- كانسی Intybus 65

12- كانسی endivia 81

13- مقاله ای از wwwBotanyworldcom 83

 

پیشگفتار

در جوامع در حال توسعه امروزی، هدف پیشرفت و افزودن بر دستاوردهای جدید برای غلبه بر مشكلات است. از طرفی وابستگی اقتصادی خود عامل مهم بازدارنده‌ای از تحقیقات بوده، لذا برای رفع این عامل وبدست آوردن جایگاه مناسب، تلاشهای گسترده معقول و منطقی تحقیقاتی، برای عمومیت بخشیدن به فرهنگ علمی در این نوع جوامع، لازم و ضروری به نظر می رسد. چه تحقیق و پژوهش نشان داده است كه پایه واساس هر گونه برنامه ریزی بوده و یكی از اركان مهم اسطوره صنعت و تكنولوژی بشمار می‌آید. در همین راستا به خوبی نشان داده شده كه امر تحقیقات در نوآوری ها جایگاه بسزا داشته ونیروی محركه هر كشور مترقی بشمار می‌رود.

از آنجائی كه گیاه درمانی شاخه ای از علم پزشكی و داروسازی است و با توجه به ارزش و اهمیت گیاهان دارویی ونیز مصرف روز افزون آنها كه پایه طب سنتی ایران را تشكیل می دهد، لذا آشنائی با گیاهان داروئی مورد توجه خاص می‌باشد، چه دانش طب سنتی از قرنها پیش رواج داشته است. در این برهه از زمان كه با توسعه طرح ژنریك و تغییر نظام دارویی ایران، استفاده از گیاهان طبی اهمیت ویژه ای یافته، لذا كاشت و ترویج آنها، پایه استفاده از طب سنتی را محكم كرده و رشد دوباره آنرا نوید می دهد. بنابراین به منظور معالجه بیماران در مقابل داروهای شیمیایی كه اثرات نامطلوبی بر روی انسانها دارد، كوشش گردیده كه از طریق كاشت و تعیین مشخصات بوتانیكی، مراحل فنولوژیكی ، تركیبات شیمیایی ، خواص درمانی ، مقدار مواد موثره و نیز نحوه بكارگیری آنها در مراحل مختلف رشد، تحقیقات بیشتری انجام گیرد. به همین خاطر نتایج كاشت گیاه كاسنی كه یكی از گیاهان دارویی مهم بوده و از قرنها پیش به صورت مختلف مورد استفاده های گوناگونی قرار می گرفته، ارائه تا علاقمندان را به خصوصیات گیاهشناسی و نحوه كاشت این گیاه مهم آشنا ساخته و از این طریق بتوان در احیای آن كوشا باشیم.

تاریخچه

گیاه كاسنی از جمله گیاهان مفیدی است كه تاریخ استفاده آن به دورانهای قبل از میلاد مسیح می رسد و مصرف آن بین ملل مختلف جهان متداول بوده است، به طوری كه اطباء آن دوران از جمله جالینوس، پلین، دیوسكورید و عده ای دیگر برای كلیه قسمتهای این گیاه به عنوان درمان و بهبودی بیماریها اهمیت زیادی قائل بوده اند و هنوز هم به دلیل اعتقادی كه بیشتر مردم به این گیاه دارند آنرا برای مداوای بیماری های مختلف مصرف می كنند كه در این باره نیز به ویژه در كتابهای دیگر توصیه هایی شده است و به همین دلیل گیاه كاسنی نه تنها شهرت خود را از دست نداده است، بلكه امروزه علاوه بر جمع آوری گونه های وحشی آن، به صورت اهلی نیز كشت می شود. (1)

مصرف كاسنی از قدیم الایام بین ملل مختلف معمول بوده و تاریخ استفاده از آن، به قرون قبل از میلاد مسیح نسبت داده می شود. شهرت درمانی آن در این زمانها، بیشتر به جهت آن بوده است كه عموم مردم، آنرا گیاهی مفید برای كبد می دانسته اند. دانشمندانی نظیر Dioscoride, Plineو جالینوس، برای آن اثرات درمانی متعددی قائل بوده اند، سالاد كاسنی را مقوی معده می دانسته اند وشیره گیاه را برای رفع درد چشم و مسمومیت ها، به یكدیگر توصیه می نموده اند . پرورش كاسنی تدریجاً بعلت زیبایی خاصی كه گیاه پس از گل دادن پیدا می كند، در بعضی باغهای سطنتی معمول گردید و توجه مردم نسبت به آن در قرون وسطی زیاد شد. از این زمان به بعد، چون مردم به صفات درمانی آن پی برده بودند، آنرا بصورت یك گیاه داروئی مفید و موثر به یكدیگر معرفی می نمودند و چون ظاهر گیاه طوری است كه شناختن آن بسهولت امكان پذیر است، از این جهت استفاده از گیاه، در طی مدتی كوتاه بین مردم معمول گردید بطوری كه هنوز هم كاسنی شهرت درمانی خود را از دست نداده است و بسیاری از مردم به اثرات درمانی آن اعتقاد زیاد دارند و ازآن در رفع بیماریهای مختلف كه بدان اشاره می شود استفاده بعمل می‌آورند. (4)

پراكندگی جغرافیایی

محل رویش : كاسنی ، پراكندگی وسیع در نواحی مختلف ایران دارد چنانكه در دامنه های كم ارتفاع البرز، راه فزوین به رشت،اطراف رودبار، اطراف تهران، كرج، آذربایجان: ارومیه و نواحی دیگر ان، گیلان: اطراف رشت، لاهیجان ، فارس، بلوچستان، آبادان، نواحی كوهستانی خراسان، بین بجنورد و مشهد در 1500 متری، بین مشهد و فریمان در 1000 تا 1300 متری (احمد مایران) و بسیاری از مناطق دیگر ایران دارد.

Cichorium Endivia L.(آندیو) –نوعی كاسنی وحشی با تلخی كمتر است. برگهای آن دارای بریدگیهای زیاد وحالت موجوددار می باشد و از آن در كشاورزی، نژادهای مختلف با ظاهر متفاوت به دست آورده اند.

خواص درمانی آن شبیه به كاسنی ولی با اثر خفیف تر است.

پرورش نمونه هائی از آن در ایران معمول است.

مدتها منشاء اصلی این گیاه را نواحی مختلف هند تصور می نمودند ولی بررسی های علمی نشان داد كه در هیچ زمانی به حالت وحشی در هند وجود نداشته است. دانشمند گیاه شناسی به نام Visiani( در فلورد الماسی جلد دوم صفحه 97) و Boissier , Schultz( در Flora orientalis III.p.391)، دو كاندول ( در كتاب منشاء گیاهان پرورش یافته چاپ دوم صفحه 77) ، آندیو را مشتق از نوعی كاسنی به نام Cichorium Pumilum Jacq.ذكر نموده اند. گیاه اخیر به حالت وحشی در منطقه مدیترانه، مراكش، الجزیره تا فلسطین، قفقاز و تركستان وجود دارد.

آندیو در فرانسه ابتدا برای مصارف درمانی به كار می رفته است ولی بعد از تغییر رنگ و سفید كردن برگهای آن ( با قرار دادن گیاه در فصل زمستان، در داخل ماسه نرم)، آنرا به مصارف تغذیه رسانیدند.

نوعی ازآندیو كه به مصارف تغذیه می رسد دارای دو واریته یا گونه فرعی یا ظاهر كاملا متفاوت ذكر شده است كه یكی از آنها Chicoress friseesمی باشد و برگهائی با بریدگیهای مجعد دارد و دیگری Scaroles , Var. latifoliaاست كه برگهائی پهن با پهنك كامل و حاشیه موجدار دارد.

از نوع اول، امروزه واریته های متعددی در كشاورزی به دست آورده اند كه بعضی ازآنها تلخی زیاد دارد و كمتر به مصارف تغذیه می رسد. [1]

Rhagadioins گیاهی علفی ودارای ساقه ای با تقسیمات دوتائی است. برگهائی با كناره های بریده ، دندانه دار و یا عاری ازآن دارد. كاپیتولهای آن دارای گلهائی به رنگ زرد و واقع بر روی دمگلی دراز است. برگهای آن به حالت خام مصرف می شود.

در گیلان: روبدار ،زنجان،میانه در 10000 متری، كرمانشاه، گیلان غرب، لرستان، شهبازان، خوزستان، شوش،مسجد سلیمان، فارس، كازرون، دالكی و قزوین می‌روید.

Hypochoeris maculata L.در نواحی شمالی اروپا و بعضی نقاط آسیا می‌روید. سابقاً ازآن برای درمان سل استفاده به عمل می آمده است. ریشه اش به مصارفی شبیه آرنیكا می رسد.

نام عربیآن نبات الخنازیرا است.

نوعی دیگر آن H. glabra L.است كه در بعضی نواحی آسیا پراكندگی دارد و ریشه اش به عنوان تصفیه كننده خون مصرف می شود. (4)

 

خواص درمانی

كلیه قسمتهای گیاه مخصوصاً ریشه وبرگهای آن، اثر مقوی، قوی معده ،مدر، تصفیه كنندن خون، ملین صفرا بر و تب بر دارد و ازآن به عنوان اشتها آور ( در ضعف عمل- دستگاه هضم)، درمان قولنج های كبدی، زردی، نارسائی اعمال كبد وهیستری، وجود خون در ادرار، اخلاط خونی، آب آوردن انساج، تبهای نوبه، تبهای مخاطی و بیماریهای مزمن پوست در حالات خفیف، استفاده بعمل می آورند.

كاسنی در دفع رسوبات اداری،عفونت مجاری ادرار، كم خونی و درمان نقرس و رماتیسم اثر معالج دارد.

بررسی های گروه محققین هندی نشان داده است كه ریشه كاسنی اثر قاطع در رفع ورم التهای لثه دندان و حتی در مواردی كه با خونریزی همراه باشد ، اثر نشان می دهد كه اگر عصاره آبی یا الكلی گیاه بر روی لثه ها مالیده شود و یا ماساژ داده شود، در رفع التهای و التهاب های همراه با خونریزی لثه،موثر واقع می گردد بعلاوه اگر در فرمول خمیر دندانها وارد شود، اثر ضد میكروبی قوی ظاهر می كند و حتی در این مورد اثر میكروب كشی آن، از بعضی آنتی بیوتیك ها قوی تر ذكر شده است.

در نواحی شمال ایران، با قراردادن قسمت گوشتدار ریشه كاسنی به مدت 8 تا 12 ساعت درآب سرد، خیسانده ای با طعم تلخ وناپسند تهیه می نمایند كه پس ازصاف كردن، در صبح ناشتا به عنوان داروی كمكی جهت رفع تب مالاریا مورد استفاده قرار می دهند.

از ریشه كاسنی ،مخلوط با اعضای گیاهان داروئی دیگر، شربتی به نام شربت روبارب كمپوزه (Rhubarbe compose)یا شرب كاستی مركب (Chicoree compose)به شرح زیر تهیه می شود: این شربت مدتهاست كه به عنوان بهترین ملین اطفال، مورد استفاده مردم كشورهای مختلف قرار می گیرد (Dorvault).

روبارب ( ربوند چینی) 200 گرم

ریشه كاسنی 200 گرم

برگ خشك كاسنی 300 گرم

شاه تره 100 گرم

زنگی دارو (Phyllitis scolopendrium) 100 گرم

میوه عروسك پشت پرده 50 گرم

دارچین سیلان 20 گرم

چوب صندل (Santalum album) 20 گرم

قند 3000 گرم

آبمقطر به مقدار كافی

ابتدا روبارب، دارچین و چوب صندل را كه قبلا به قطعاتی تقسیم كرده اند در داخل ظرفی جای می دهند و مقدار یك لیتر آب 80 درجه به آن می افزایند و بمدت 6 ساعت دم می كند سپس محلول را با فشار خارج كرده،مایع حاصل را از كاغذ صافی عبور می دهند و بدون استفاده از حرارت، به هر 100 قسمت محلول، 180 قسمت قندی می افزایند تا شربت تهیه شود. تفاله باقیمانده را با بقیه مواد دیگر كه قبلا آنها را به قطعاتی درآورده اند، مخلوط كرده مقدار 5 لیتر آبجوش بر روی آنها می ریزند و به مدت 12 ساعت به حال خون می گذارند تا دم كند سپس با فشار صاف می كنند و به محلول صاف شده، بقیه قند را می افزایند و پس از حرارت دادن و صاف كردن، شربت قبلی را به آن می افزایند و یا گذراندن از پارچه نازك مجدداً صاف می كنند ( كدكس 1937).

دم كرده جهت رفع یبوست

ریشه گزنه 20 گرم

ساقه تاجریزی پیچ 20 گرم

(گل) 20 گرم

ریباس اسود (Ribes nigum)( برگ) 20 گرم

زیرفون (گل) 20 گرم

سیاه توسه 25 گرم

كاسنی (برگ) 20 گرم

ریوند چینی ( ریزوم ) 10 گرم

اعضای خشك گیاهان مذكور را مخلوط كرده، برحسب یك قاشق سوپخوری برای هر فنجان، دم كرده ای به شرح زیر تهیه می كنند :

پس از وارد كردن مخلوط گیاهان مذكور درآب ، بمدت 2 دقیقه آنرا می جوشانند سپس یك قاشق قهوه خوری به نسبتی كه ذكر شد بدان برگچه سنا می فزایند و ظرف محتوی آنها را بحال خود می گذارند تا به مدت 10 دقیقه دم كند. به دم كرده حاصل، پس از صاف كردن می تواند مقدار كمی عسل اضافه كرد. مقدار مصرف آن، یك فنجان معمولی هنگام شب، قبل از خوابیدن است. (4)

در استعمال خارج، قرار دادن برگهای تازه وله شده كاسنی بر روی پوست بدن، برای آرام كردن ناراحتی های جلدی ناشی از التهاب و تحریكات سطحی ،توصیه گردیده است.

صور داروئی: دم كرده 8 تا 10 در هزار برگهای تازه و یا جوشانده برگهای خشك در آب ( پس از 5 دقیقه جوشاندن ، به مدت 15 دقیقه دم كنند) به مقداریك فنجان قبل از هر غذا دم كرده 20 تا 30 در هزار گل –دم كرده یا جوشانده 15-20 در هزار ریشه ( تا 60 در هزار) –شیر تازه كاسنی به مقدار 30 تا 250 گرم مخلوط در شاه تره ، بولاغ اوتی و كاهو به نسبت های مساوی –عصاره به مقدار 1-5 گرم به صورت حب شراب كاسنی ( مخلوط گرد دانه كاسنی با شراب).

از شیره كاسنی شربتی به طریق زیر تهیه می گردد كه اثر رفع یبوست مخصوصاً در اطفال كوچك دارد:

مقدار 500 گرم قند را در نیم لیتر شیره گل حل كرده آنرا می‌جوشانند تا به غلظت شربت در آید سپس به مقدار 3 تا 4 قاشق صبح ناشتا مصرف می كنند. برای اطفال، مقادیر كم این شرب باید بكار رود.

دانلود تحقیق در مورد کاسنی





نوع مطلب : پروژه پایان نامه تحقیق، 
برچسب ها : پروژه در مورد گیاهشناسی كانسی، خرید پایان نامه رشته کشاورزی داروسازی، خرید مقاله گیاه درمانی،
لینک های مرتبط :


شنبه 25 شهریور 1396 08:04 ب.ظ
Hi there, always i used to check website posts here in the early
hours in the break of day, because i enjoy to find out more and more.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 07:42 ق.ظ
It is really a great and useful piece of information. I am
happy that you shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this.
Thanks for sharing.
جمعه 25 فروردین 1396 03:09 ب.ظ
This article is in fact a good one it helps new internet visitors, who are
wishing in favor of blogging.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


 
 
برچسب ها
پیوندها
آخرین مطالب